fredag 8 februari 2013

Asiatiska fiskbiffar


En variant av Saras fiskbiffar som funkar lika bra som förrätt som varmrätt!

Till detta behöver du:
  • 4 st frysta laxfiléer
  • 1/2 paket fryst torsk eller ca. 2 frysta torskfiléer
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd
  • lite lite vatten
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • ca 1 msk riven ingefära
  • 1 röd chili
  • 1/2 citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1/2 lime
Tillbehör
  • Ris, klyftpotatis eller en sallad
  • Cremé fraiche + sweet Chilisås
  • Lime
Klipp sönder fisken, blanda ströbrödägg, vatten och salt.  

Ta i riven ingefära, hackad chili, pressad vitlök, rivet limeskal och lite limesaft.

Forma smeten till fina små biffar och stek i lite smör. Ett tips när man steker är att stoppa in de färdiga i ca 100 grader i ugnen, då håller de sig varma och man riskerar inte att de är råa i mitten.

Servera med limeklyftor och sweet chilisås!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly