En variant av Saras fiskbiffar som funkar lika bra som förrätt som varmrätt!
Till detta behöver du:
- 4 st frysta laxfiléer
- 1/2 paket fryst torsk eller ca. 2 frysta torskfiléer
- 1 ägg
- 1 msk ströbröd
- lite lite vatten
- 1/2 tsk salt
- peppar
- ca 1 msk riven ingefära
- 1 röd chili
- 1/2 citrongräs
- 1 vitlöksklyfta
- Rivet skal av 1/2 lime
Tillbehör
- Ris, klyftpotatis eller en sallad
- Cremé fraiche + sweet Chilisås
- Lime
Klipp sönder fisken, blanda ströbröd, ägg, vatten och salt.
Ta i riven ingefära, hackad chili, pressad vitlök, rivet limeskal och lite limesaft.
Forma smeten till fina små biffar och stek i lite smör. Ett tips när man steker är att stoppa in de färdiga i ca 100 grader i ugnen, då håller de sig varma och man riskerar inte att de är råa i mitten.
Ta i riven ingefära, hackad chili, pressad vitlök, rivet limeskal och lite limesaft.
Forma smeten till fina små biffar och stek i lite smör. Ett tips när man steker är att stoppa in de färdiga i ca 100 grader i ugnen, då håller de sig varma och man riskerar inte att de är råa i mitten.
Servera med limeklyftor och sweet chilisås!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar