Till fyra personer behöver du skaffa:
- 1 selleristjälk
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar eller 1/2 stor gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 12-15 romanticatomater / körsbärstomater eller 2-3 plommontomater
- 1 burk krossade tomater
- ca 1 msk balsamvinäger
- eventuellt lite grädde
- olivolja
- salt & peppar
Skiva sellerin, hacka/pressa vitlöken, hacka löken och dela tomaterna i mindre bitar.
Stek selleri, lök, vitlök och tomatpuré i olivolja (ta rätt mycket!) ett litet tag.
Ta i tomat, krossade tomater och vinäger. Salta och peppra och låt koka under lock så länge du har tid, minst runt 10 minuter men gärna längre.
Mixa den om du vill ha en slät tomatsås som jag och ta i en skvätt grädde om du vill ha en lite mjukare smak på såsen!
Koka någon god pasta!
Häll upp i en skål och njut!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar