Leta fram (blir 4 portioner):
- 2 kycklingfiléer
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk sesamolja
- 1 chili
- 2-3 salladslökar eller 1/2 purjolök
- 1 paket tunna vetenudlar, risnudlar eller glasnudlar. OBS varierar i tillagning!
- 1 liter hönsbuljong
- 1 pressad lime
- Sambal oelek
- Fisksås
- ev lite citrongräs
- ev lite färsk koriander
- salt & peppar
Skär kycklingen i strimlor och marinera i pressad/finhackad vitlök, finhackad chili och sesamolja i drygt en halvtimme eller mer.
Strimla salladslök/purjolök och ev citrongräs. Lägg eventuellt vetenudlarna i blöt.
Stek kycklingen i en wok eller kastrull och ta sedan i löken och ev citrongräs.
Häll på buljong och eventuellt nudlar.
Hur nudlarna ska tillagas varierar lite. Vetenudlar ska koka längre och ibland blötläggas. Risnudlar kan man ha i när soppan är avsmakad och låta koka med tills de är klara. Glasnudlar läggs i precis på slutet, låt dem koka snabbt och ta sedan av soppan från plattan och låt stå några minuter. Läs på baksidan på just ditt nudelpaket!
Låt puttra lite och smaka av med lime, fisksås, sambal oelek, salt och peppar.
Avsluta med att strö över lite grovt hackad koriander om du vill!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar