För att koka ihop detta till 3-4 personer behöver du:
- 1 gul lök
- 2 - 3 kycklingfiléer
- 1 1/2 msk citronjuice
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk senspsfrö
- 2 tsk torkad gara masala
- 1/2 chili
- 1 burk hela tomater
- ca 1/2 msk riven ingefära
- 1/2 grönsaksbuljong
- rapsolja
- cashewnötter
- salt
- socker
Börja med att skära kycklingen i bitar. Marinera den sedan i citron, några nypor salt och vitlöksklyftorna som du rivit.
Hacka lök och stek i lite rapsolja tills den är mjuk. Plocka sedan bort löken och lägg den vid sidan av en stund.
Stek kycklingen och senapsfröna tills kycklingen har fått fin färg. Häll i gara masala, chili och ingefära, stek lite, lite till.
Plocka upp tomaterna och hacka dem grovt. Kör i tomat, smulad grönsaksbuljong, löken och hälften (ev lite mer än hälften om du har 3 kycklingfiléer) av spadet från konserven i stekpannan.
Låt puttra under lock 5-10 minuter. Rör i nötterna och smaka av med salt och lite socker.
Servera med en klick yoghurt, sallad och kanske couscous kokt i den resterande havlan av buljongtärningen!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar