tisdag 5 mars 2013

Supergoda kycklingbollar i röd curry

En vacker rätt som blir så god!

Du behöver:

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 eller mer msk röd currypasta 
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 75 g sockerärtor
  • 1 lime
  • 1 tsk socker
  • salt
  • peppar
  • olja
Börja med att blanda kycklingfärsen med äggula, 1/2 msk röd currypasta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 

Forma färsen till små, små bollar!

Skiva löken, paprikan och morötterna.

Dela sockerärtorna.

Stek lök med currypastan i lite olja och blanda ner 1 tsk salt, kokosmjölk och vatten, låt allt koka några minuter. 

Lägg i morötterna och kycklingbollarna och låt koka i runt 10 minuter.

Smaka av med salt, socker, currypasta och lime.

Servera med limeklyftor och ris!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly