Du behöver följande saker:
- Grönsaker av olika färg och form, tex paprika, lök, morötter, broccoli mm
- En bit lax per person tex frysta portionsbitar
- Teriyakimarinad
- Japansk soya
- Ingefära ca 1 tsk riven
- 1/2 chili
- 1 lime
- 1 klyfta vitlök
- någon droppe fisksås
- Nudlar tex glasnudlar, äggnudlar eller något sådant
- Sweetchilisås (om du tycker om det)
Mängd och starkhet mm får du självklart ändra lite som du vill!
Tina laxen om det behövs.
Hacka chili och riv ingefära. Blanda det i en liten skål med pressad vitlök, en halv pressad lime, teriyakimarinad (ta lite som du tycker 1/2-1 dl kanske) och lite soya (några klunkar).
Häll marinaden över laxen och låt stå medan du hackar alla grönsakerna.
Sätt på nudelvatten i vattenkokaren eller på plattan.
Stek fisken och lägg folie över så att den håller sig varm.
Fräs på grönsakerna, börja med morötterna och släng sedan i resten. Det ska gå fort så att grönsakerna bara blir varma och inte allt för mjuka. Häll på laxmarinaden och blanda runt lite.
Koka nudlarna och blanda i dem också
Ställ fram pinnarna, sweetchilisås, limeklyftor och soya på bordet och hugg in!
Skara testa i kväll. Ser gott ut.
SvaraRaderaPelle
Härligt! Hoppas du gillar det! :)
SvaraRadera