- 1 kg putsad rostbiff/nötstek/fransyska/älgstek/högrev/innanlår
- 1 flaska porter (33 cl)
- 1 dl outspädd svartvinbärssaft
- 1 dl soja
- 3 msk kalvfond
- 1 gul lök
- 10 enbär
- 10 svartpepparkorn
- 1 tsk timjan
- 8 dl silad sky
- 5 msk vetemjöl
- 3-5 dl grädde
- salt & peppar
- ev. fond och svartvinbärsgelé
Tillbehör
- Potatis
- Kokta morötter
- Kokta Haricot Vert
- Svartvinbärsgelé
Skiva löken grovt och krossa enbären lätt, jag la mina kryddor i en gasbinda men efter som man ändå silar skyn spelar det inge större roll hur man gör.
Blanda allt till köttet och koka steken ca 1 -1,5 timma. Köttet ska kännas mört, vill man använda köttermometer ska den vara runt 75 grader.
När det är klart: ställ köttet åt sidan i 20 minuter.
Vira in steken i folie och ställ den åt sidan.
Koka upp skyn och häll i grädden som du vispat med mjölet.
Låt såsen sjuda och smaka av med salt, peppar och ev fond och svartvinbärsgelé.
Njut kungligt!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar