En variant av den vietnamesiska rätten Pho Bo.
För att laga den behöver du införskaffa:
- 3 citrongräs
- en stor bit ingefära
- 1-2 scharlottenlökar
- 3/4 dl kyckling eller kalvfond
- ett paket risnudlar (4 port)
- olja
- 1 morot
- 1 paket sockerärtor
- 100g böngroddar
- 1 dl jordnötter
- 4 skivor lövbiff
- 1/2 dl jordnötter
Ta en ganska stor bit ingefära och ca. 3 citrongräs.
Hacka dem
Ta en schalottenlök och dela på mitten.
Koka upp alltihop med ca 1l vatten och fond. Låt dra i en timme.
Koka risnudlarna efter vad som står på paketet. Spola dem i kallt vatten och blanda ner lite olja så att de inte klibbar ihop.
Skär morot, schalottenlök och sockerärtor i tunna strimlor.
Skölj ca 100g böngroddar och hacka jordnötter.
Strimla och stek lövbiffen. Salta och peppra.
Sila av buljongen och koka upp igen.
Lägg lite nudlar i varje skål. Ta på grönsakerna och köttet. Slå på buljong och avsluta med att toppa med lite nötter och färsk koriander.
đi trước (varsågod)
psst... Vill man att det ska bli lite starkare kan man blanda: skal och juice av en lime, 1 msk asiatisk fisksås, 3 msk socker, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1/2 hackad chili i en skål och servera till.
Försöker mig på en egen variant av rätten och hamnade här efter en googlesökning. Många bra tips ^^ Hatten av till dig. Syn att de matbutiker jag har i närheten inte har vattenkrasse, citrongräs eller något ovanligare än typ salladslök .___.
SvaraRaderaOcestthroprhinshi-Billings Amber Helmbrecht https://wakelet.com/wake/y9QBo3MdDsuEMrZjlFod6
SvaraRaderaanfarale