tisdag 10 maj 2011

Den ultimata supergoda skinkpastan!



På italienska Pagia e fieno tror jag.

Till 5 smaskiga portioner behöver du:
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl vatten blandat med
  • 2 klunkar oxfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200g parmaskinka
  • 300g färsk svamp
  • 1 kruka persilja
  • 2 nävar bladspenat
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 citron
  • Pasta, god pasta!
  • parmesan
  • salt + peppar
(Har man inte exakt rätt mängd av tex kryddor, svamp eller skinka så gör det inget. Ta i det du har, det blir gott ändå)


Bryn vitlöken i lite smör.


Blanda i grädde och fond+vatten. Låt det småputtra utan lock tills den har en härlig krämig konsistens.


Finhacka persiljan. Ett kryddhackar tips är att pressa ihop kryddorna till en liten boll och sen hacka. Akta fingertopparna!


Skiva svampen fint och pressa över citron på den. Strimla skinkan


Stek svampen i smör ett litet tag, tillsätt sedan skinka och persilja och låt steka lite till.

Ta i grovt hackad spenat (jag glömde detta när jag lagade. Gör inte mitt misstag, spenaten är jättegod i den här såsen)


Koka pastan.

Blanda steket med såsen och smaka av med citron, salt och peppar.

Servera med salt, peppar, riven parmesan och basilika på toppen!

När denna rätt tillagades spelades detta smashing blandband


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly