- Spagetti ca. 100g/person
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 ask sardeller (eller ansjovis om du har det hemma)
- 2 msk kapris
- 1/2 dl olivolja
- 8-10 tomater (ev några körsbärstomater)
- 1 dl vitt vin
- parmesan
- 1 kruka persilja
- svartpeppar och flingsalt
Koka upp vattnet till pastan.
Finhacka vitlöken och skär den gula löken i tunna skivor.
Hacka sardellerna och kaprisen grovt. Stek med olivolja och lök i en kastrull eller gryta.
Skär ett kryss i tomaterna. Om man vill kan man ta bort några av de stora tomaterna och ta några lite sötare körsbärstomater istället.
Skålla tomaterna i pastavattnet. Låt dem koka tills det att skalet har spruckit och "fladdrar" lite.
Skala dem under kallt vatten och skär i tärningar. (Tack mamma för hjälpen <3)
Ta i vinet och tomaterna i grytan och koka i minst 10 min men gärna längre.
Koka pastan och häll på såsen när den är klar. Toppa med hackad persilja, parmesan, salt och peppar!
Delizioso!
*Orginalreceptet kommer från Saras Kök
*Orginalreceptet kommer från Saras Kök
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar