tisdag 24 maj 2011

Pasta Puttanesca

Till denna mycket goda pastasås behöver du:
  • Spagetti ca. 100g/person
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 ask sardeller (eller ansjovis om du har det hemma)
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl olivolja
  • 8-10 tomater (ev några körsbärstomater)
  • 1 dl vitt vin
  • parmesan
  • 1 kruka persilja
  • svartpeppar och flingsalt
Koka upp vattnet till pastan.

Finhacka vitlöken och skär den gula löken i tunna skivor.

Hacka sardellerna och kaprisen grovt. Stek med olivolja och lök i en kastrull eller gryta.

Skär ett kryss i tomaterna. Om man vill kan man ta bort några av de stora tomaterna och ta några lite sötare körsbärstomater istället.

Skålla tomaterna i pastavattnet. Låt dem koka tills det att skalet har spruckit och "fladdrar" lite.

Skala dem under kallt vatten och skär i tärningar. (Tack mamma för hjälpen <3)

Ta i vinet och tomaterna i grytan och koka i minst 10 min men gärna längre.

Koka pastan och häll på såsen när den är klar. Toppa med hackad persilja, parmesan, salt och peppar!

Delizioso!

*Orginalreceptet kommer från Saras Kök

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly