fredag 19 augusti 2011

Nasi Goreng

Till denna indonesiska pyttipanna behöver du:
  • Ca 300 g kyckling, skinka eller fläskkött (ta mer eller mindre beroende på vad du har hemma eller tycker om)
  • 4 portioner kokt ris (gärna långkornigt, typ jasmineris)
  • 2 tsk curry
  • 2 gula lökar
  • ca. 1/2 vitkål
  • salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soya
  • 2 vitlöksklyftor
  • räkor (om du har)
  • 2 ägg

Skär köttet och stek med curry och olja/smör/margarin i en gryta.

Finstrimla vitkål och lök

Lägg det i grytan med vitlök, soya, salt och paprikapulver. Låt det bli mjukt under lock i ca. 10 min.

Blanda sedan i riset.
Gör en omelett av 2 ägg, 2 msk vatten och lite salt.

Kom ihåg att steka på lågtemperatut och försöka skaka lite på stekpannan så att den inte fastnar. Rulla ihop omeletten och skär den i strimlor.

Smaka av nasi gorengen med mer kryddor, vänd i räkorna snabbt och lägg upp på ett fat.

Toppa med omelett rullarna och ät med lite yoghurt.

4 kommentarer :

  1. Hej! Jag heter Joanna och är 23 år gammal när jag var 14 fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om livet med diagnosen så folk ska få mer förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och vad det innebär så besök gärna min blogg:)
    kram

    SvaraRadera
  2. Jag kan ju vara vimsig, men var kommer riset in i bilden??

    SvaraRadera
  3. Det här receptet var ju verkligen genomtänkt haha

    SvaraRadera
  4. Hej! Har du något tips på hur jag kan förbättra receptet tas det gärna emot! :)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly