torsdag 25 augusti 2011

Busenkel Panna Cotta

Till denna krämiga Italienska efterrätt behöver du:
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång (ev 1 tsk vaniljsocker)
  • 1/2 dl socker
  • 3 st gelatinblad
  • Bär eller frukt att toppa med tex, hallon jordgubbar, passionsfrukt eller varför inte en blandning?
Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och ta ut fröna.

Koka upp grädden med socker och vaniljstång+frön, låt puttra någon minut.

Ta bort kastrullen från plattan och blanda i gelatinbladen.

Häll upp i små fina portions muggar/glass och ställ in i kylen i kanske 2 timmar.

Ta på frukt/bär och bjud någon du tycker om!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly