Du behöver:
- 800 g vit fiskfilé (icas frysta portions förpackade är väldigt bra)
- Några kvistar färsk rosmarin
- Rivet skal från 1 citron
- 2-3 paket bacon
- majonäs
- creme fraiche
- Olivolja till stekning
- 2 buntar färsk sparris
- 2-3 tomater
- Flytande honung
- 1-2 rödlökar (hellst färska)
- Svartpeppar
- Ev potatis om du inte tycker om sparris eller är väldigt, väldigt hungrig
Överlappa baconskivorna fyra och fyra och banka ut med bladet på kniven.
Rulla in fisken i baconet. (Gör gärna detta några timmar innan så går saltet in i fisken, det går självklart bra att göra precis innan också)
Rulla in fisken i baconet. (Gör gärna detta några timmar innan så går saltet in i fisken, det går självklart bra att göra precis innan också)
Halvera tomaterna och löken, ringla över lite honung, olivolja och salt och stoppa in i ugnen tills det ser fördigt ut. Kanske 20 min.
Bryn försiktigt fisken i en skvätt olivolja i ugnssäker stekpanna/kastrull så att baconet får färg.
Sätt in stekpannan i ugnen och låt stå cirka 10-12 minuter tills fisken är klar.
Under tiden fisken är i ugnen gör du en sås citronsaft, nymalen svartpeppar, majonäs och creme fraiche. Ta i mängd efter smak.
Stek sparrisen tills den är mjuk och god
Ta ut stekpannan, lyft bort fisken och stek sparrisen några minuter i "fisksåsen".
Sätt in stekpannan i ugnen och låt stå cirka 10-12 minuter tills fisken är klar.
Under tiden fisken är i ugnen gör du en sås citronsaft, nymalen svartpeppar, majonäs och creme fraiche. Ta i mängd efter smak.
Stek sparrisen tills den är mjuk och god
Ta ut stekpannan, lyft bort fisken och stek sparrisen några minuter i "fisksåsen".
Servera fisken med tomat, lök, sparris och bröd. Ringla över majonäs och ät!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar