lördag 20 augusti 2011

Jamie's bacon inlindade fisk


Du behöver:
  • 800 g vit fiskfilé (icas frysta portions förpackade är väldigt bra)
  • Några kvistar färsk rosmarin 
  • Rivet skal från 1 citron
  • 2-3 paket bacon 
  • majonäs
  • creme fraiche
  • Olivolja till stekning
  • 2 buntar färsk sparris
  • 2-3 tomater
  • Flytande honung
  • 1-2 rödlökar (hellst färska)
  • Svartpeppar
  • Ev potatis om du inte tycker om sparris eller är väldigt, väldigt hungrig 
Sätt ugnen på 200 grader.



Hacka rosmarin.



Krydda fisken med rosmarin, peppar och citronskal.



Överlappa baconskivorna fyra och fyra och banka ut med bladet på kniven. 
Rulla in fisken i baconet. (Gör gärna detta några timmar innan så går saltet in i fisken, det går självklart bra att göra precis innan också)



Halvera tomaterna och löken, ringla över lite honung, olivolja och salt och stoppa in i ugnen tills det ser fördigt ut. Kanske 20 min.



Bryn försiktigt fisken i en skvätt olivolja i ugnssäker stekpanna/kastrull så att baconet får färg.
Sätt in stekpannan i ugnen och låt stå cirka 10-12 minuter tills fisken är klar.

Under tiden fisken är i ugnen gör du en sås citronsaft, nymalen svartpeppar, majonäs och creme fraiche. Ta i mängd efter smak.



Stek sparrisen tills den är mjuk och god

Ta ut stekpannan, lyft bort fisken och stek sparrisen några minuter i "fisksåsen".



Servera fisken med tomat, lök, sparris och bröd.  Ringla över majonäs och ät!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly