- 4 broccoli (1/2)
- 5 gula lökar (1)
- 5 röda lökar
- 6 chili (1)
- 6 paprikor (1)
- 4 purjolökar (1/2)
- 12 morötter (2)
- 2 salladskål (1/2)
- En stor påse frysta sockerärtor (en liten ask)
- 2 burkar vatten kastanj (1/2)
- 2 burkar mini majs (1/2)
- 5 kg kycklinglårfilé
- 6 tomater (1)
- 2 citrongräs (1/2)
- en stor bit ingefära
- ca 2 dl soya (några matskedar)
- 1 vitlök (2 klyftor)
- 8 lime (2)
- några matskedar fisksås (några droppar)
- 3 burkar kokosmjölk (en liten burk)
- sambal oelek
- wok sås
- salt
- ca. 3 kg ris (ris till fem pers)
och låt dem hacka chilin, vitlöken och citrongräset, klyfta löken och tomaten, skära kycklingen och paprikan i bitar, riva ingefäran, skiva morötterna, kålen och purjolöken.
Lägg kycklingen i en marinad av chili, soya, ingefära, vitlök, limesaft, citrongräs, sambal oelek och fisksås. Låt stå så länge du har tid i kylen (gärna 1-2 tim men självklart blir det super med 5 min också)
Stek kycklingen och marinaden i lite olja+smör.
Ta i morötter och efter några minuter röd, gul lök och paprika.
Ta efter ett tag i broccoli, minimajs, vattnenkastanj och purjolök.
Häll i kokosmjölken och smaka av med fisksås, sambal, salt och woksås.
Lägg slutligen i salladskål, tomat och sockerärtor.
Bjud in 15 personer till och servera woken med ris eller nudlar!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar