Till detta behövs:
- 1,5 dl socker
- 20 g torrmjölks pulver (finns bland baksakerna)
- 2 äggulor
- 1 vaniljstång
- 5 dl standardmjölk
- 1/2 dl vispgrädde
Skrapa ur vaniljstången och vispa fröna med socker, mjölkpulver och ägg i en bunke.
Koka upp mjölk, grädde och den urskrapade vaniljstången. Häll sedan försiktigt i den andra smeten medan du vispar.
Låt koka på låg värme i kanske 10 min en kvart.
Sila och låt svalna helt (Snabbast går det om du häller ut blandningen i en metall ungsform och ställer in i kylen)
Frys i glassmaskin eller i frysen.
Försvinnande gott!
Fantastiskt bra recept!
SvaraRaderaHar du fått det av StikkiNikki?
Ja, Visst blir det gott!! Nej receptet var med i DN för något år sedan :)
SvaraRadera