söndag 21 augusti 2011

Anette's smörgåstårtemackor

De här mackorna är så galet goda, går att äta nästan hur många som helst!
Välj mellan att göra picnic mackor eller en hel smörgås tårta (gör i så fall dubbelt recept)

Till ca. 6 st dubbel mackor eller ett lager i en smörgåstårta behöver du:
  • 12 skivor formfranska (36 till en hel tårta)
  • 2 burkar tonfisk
  • 6 kokta ägg
  • 1 hackad lök
  • 2 msk chilisås
  • 5 msk majonäs
  • hackad dill
  • 2 dl créme fraiche
  • salt och peppar
  • Lyx mackor: kallrökt lax och räkor
Garnering till tårta:
  • ca. 2 dl créme fraiche smaksatt med majonäs
  • 400-500g skalade räkor
  • Kallrökt lax
  • dill
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Citron skivor
  • ev rom
Skär äggen i bitar och blanda med resten av grejerna. Om du ska göra mackor skär du lax och räkor i bitar och slänger i det i röran också. 

Bre ut på ett bröd och lägg på ett till så det blir en dubbelmacka. Skär i trekanter och avnjut tillsammans med några trevliga vänner på ett mysigt ställe.

Smörgåstårta:

Kantskär brödet och lägg ut 12 skivor på ett stort fat eller på en plåt.

Lägg på ett lager fyllning och sedan 12 nya skivor och ytterligare ett lager fyllning. Försök lägga bröden lite omlott, som en tegelvägg ungefär.
Lägg på ett sista lager bröd och bre på créme fraichen över hela tårtan. 

Pryd tårtan med tomat, gurka (väldigt fint att sätta längs sidorna), citron, räkor, lax, rom, dill mm. mm.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly