Min kompis Saras fantastiskt goda fiskbiffar!
Du behöver:
Du behöver:
- 4 st frysta laxfiléer
- 1/2 paket fryst torsk eller ca. 2 frysta torskfiléer
- 1 ägg
- 1 msk ströbröd
- lite lite vatten
- dill
- 1/2 tsk salt
- peppar
- smör att steka i
- Cremé fraiche
- ca 1 rödlök
Tillbehör
- 2 morötter
- 3 rödbetor
- ca 6 potatisar
- 1/2 palsternacka
- ett knippe sparris
- smör eller olja
Skiva potatis, rödbetor och palsternacka. Smöra/olja, salta och peppra och stoppa in i 225 graders ugnsvärme i ca 30 min.
Klipp sönder fisken, blanda ströbröd, ägg, vatten och salt och ta i dill.
Forma smeten till fina små biffar och stek i lite smör. Ett tips när man steker är att stoppa in de färdiga i ca 100 grader i ugnen, då håller de sig varma och man riskerar inte att de är råa i mitten.
Blanda sedan till en sås av hackad lök, salt och cremé fraiche och servera allt med lite stekt sparris.
Klipp sönder fisken, blanda ströbröd, ägg, vatten och salt och ta i dill.
Forma smeten till fina små biffar och stek i lite smör. Ett tips när man steker är att stoppa in de färdiga i ca 100 grader i ugnen, då håller de sig varma och man riskerar inte att de är råa i mitten.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar