fredag 25 april 2014

Italiensk brunch



Igen luras jag lite. Det ska nog mer vara italienskish brunch. För de flesta i Rom börjar dagen med en kopp starkt, sötat kaffe och en cornetto, inte glassen utan en choklad- eller marmeladfylld croissant, påväg till jobbet. Ingen tid för knaprig pancetta där inte.

Den här brunchen liknar mer en brittisk eller amerikansk frukost, men ingredienserna är italienska. Hur som helst. Det är gott. Supergott. Och det är väl det enda som räknas, eller?

Stek pancetta knaprigt, gör en äggröra med lite parmesan på, stek några tomater lite snabbt, rosta ett bröd, brygg en kopp kaffe, häll upp ett glas juice och placera dig framför en favoritserie (Gudars vad bra Game of Thrones är!).

Italienskish brunch

[ Portioner: 2   Tid: 20 minuter ]

Ingredienser

  • 3 ägg
  • en skvätt grädde/mjölk/vatten
  • riven parmesan
  • en klick smör
  • ca 100g pancetta i kuber eller skivor
  • 2 skivor italienskt lantbröd
  • 1 stor tomat eller 3-4 körsbärstomater
  • 1/2 tsk Salt och peppar

Gör så här

Blanda ägg med vätskan, salt och peppar. 

Stek pancettan i en het stekpanna tills den är knaprig. Lägg den sedan på lite hushållpapper så att överflödigt fett kan rinna av. 

Dela tomaterna på mitten stek på båda sidor i samma panna som du stekte pancettan. Salta och peppra eventuellt. 

Rosta brödskivorna.

Värm upp smöret i en kastrull eller stekpanna. Häll i äggblandningen och stek under omrörning med en smörkniv på låg värme tills blandningen har en krämig konsistens. Riv lite parmesan över och dra ett drag med pepparkvarnen. 

Servera med en kopp kaffe eller te och ett glas juice!


3 kommentarer :

  1. En brunch som vi absolut inte hade tackat nej till, jisses så gott det låter! Gärna med ett glas prosecco till också:) Just det Italienska sättet att käka frukost på, precis som flera andra länder, känns för oss lite väl spartanskt, herr M hade väl tuppat av på cykelturen mitt ute i skogen på väg till jobbet:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bubbel frukost är verkligen aldrig fel! :)
      Nej vi fattade inte heller hur de klarade sig på bara små smördegssnurror och en liten kaffe! Italienarne kollade konstigt på oss när vi beställde rejäla mackor, som att vi åt lunch till frukost i deras värld :)

      Ha en fortsatt finfin helg!

      Radera
  2. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly