lördag 19 april 2014

Fräscha laxrullar med smak av citron!



Påsk snart! (Blogger strulade så inlägget publicerades lite senare än täkt :))

Här i Rom är påsk = Katolskt firande, enorma chokladägg, påven, lamm, parad vid Colosseum och någon sorts duvformad kaka. Ska bli spännande!



Jag har aldrig varit en stor påskfirare, men finns tillfället att äta lax i olika former tar jag det! Receptet idag fungerar perfekt som en del av påskbordet, en förrätt till påskmiddagen eller som tilltugg till ett glas vin. Enkelt, snabbt och sjävklart supersmaskigt!


Laxrullar

[ Portioner: ca 12 bitar   Tid: 10 min ]

Ingredienser

  • 2 tsk citron 
  • Skalet från en halv citron'
  • 4 msk färskost
  • 1 msk gräslök
  • 4 skivor kallrökt lax
  • Salt & Svartpeppar

Blanda citronskal, färskost och hackad gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar. 

Lägg 2 skivor lax på lite plastfolie. Bre på smeten. Rulla ihop från kortsidan. 

Skär rullen i centimeter tjocka skivor med en vass kniv. 

Servera som de är eller på en bit mörkt bröd!

2 kommentarer :

  1. Lax i alla dess former gillas skarpt av oss också, vi gjorde wasabirullar sist men din variant ska vi absolut ta och testa, de låter smaskiga!
    Spännande att vara på plats i Rom just vid denna tiden, hoppas det har varit riktigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm, med wasabi låter jättegott! Ska verkligen testas! :)


      Radera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly