lördag 1 oktober 2011

Mammas Svingoda Lingonpaj

Du behöver:
  • 2 dl socker
  • 150g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2/3 havregryn
  • 1/3 vetekli
  • 1 dl hackade nötter
  • 2,5 dl lingon (eller röda vinbär)
  • Sirap
Slå på ugnen på 200-225 grader

Vispa socker och smör. Rör där efter i ägget.

Blanda i mjöl och vaniljsocker.

Bre ut smeten i en smörad och bröad  form och sprid ut lingonen. Ringla över mycket sirap!

Grädda den goda kakan i ca 30-40 min. 

Hacka nötterna...

Häll på och ät i mängder (gärna med lite vaniljsås).

4 kommentarer :

  1. Jösses vad gott! Härlig blogg du har, hittade precis hit <3

    SvaraRadera
  2. Tack så jättemycket! Det är så roligt att få fina kommentarer :) Ha en fortsatt underbar Fredag!

    SvaraRadera
  3. Tacka din mamma så mycket för receptet! Och tack till dig som delade med dig. Vi gjorde den igår och det blev toppengott! :)

    SvaraRadera
  4. Hälsningen framförd! Vad kul att det blev gott! Ha det fint (mamma hälsar med ett leende!) :)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly