- 2 morötter
- 2 lökar
- 2 selleristjälkar
- Timjan
- Persilja
- 1 potatis
- 1/2 näve röda linser/person
- fond/buljongtärning blandat med varmt vatten
- Rödvinsvinäger
- Citron eller Lime
- Spenat
- Salt & Peppar
- Smör
- Olivolja
Tillbehörs tips:
Stek i smör på låg värme i en kastrull eller gryta i 10-13 minuter på ett ungefär.
Lägg i persilja, timjan (så mycket du vill) och en halverad potatis. Släng i linserna och buljong ca. 2 cm över linserna. Allt flyter ju runt lite så det kan vara svårt att de, men ta lite som du känner. Runt 1 liter kanske.
Koka utan lock tills buljongen är nästan helt krämig och mosa ihop det lite.
Klart att ätas!
Receptidén kommer ursprungligen från Jamie Oliver
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar