söndag 2 oktober 2011

Upphottad Carbonara

Till 3-4 portioner:
  • 300-400g pasta
  • 100g parmaskinka eller stekt bacon
  • 2 ägg
  • 4 msk grädde
  • 100g riven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe sparris
  • ev cocktailtomater
  • salt, peppar och olivolja
Koka pastan 

Stek sparrisen i lite olivolja, salta och peppra.

Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, vitlök, lite salt och peppar och hälften av parmesan osten. Vispa luftigt.

Blanda äggblandningen lite i taget i den avrunna pastan.

Servera allt på ett stort fat eller i en skål och toppa med, skinka, sparris, parmesan och svartpeppar.


Inspirationen kommer från ett recept av Leila Lindholm

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly