- 900g kycklinglårfilé
- 1 msk socker
- 2 tomater
- 1/2 lök
- 1 msk kyckling fond eller 1/2 buljongtärning
- 1 burk kokosmjölk
- 1 msk ketchup
- 1 tsk ättika
- neutral olja
Marinad:
- 1 lime
- en bit riven ingefära. ca. 1,5 msk
- ca. 2,5 msk curry
- några kvistar timjan eller typ 1-2 tsk torkad
- 1/2 kruka blad-eller vanlig persilja
- 1/2 kruka koriander eller ca. 1-2 tsk torkad
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 riven gul lök (riv halva och skiva sedan resten det övre receptet)
- 1,5 tsk salt
- Några varv med pepparkvarnen
- 3 tsk soya
- Några matskedar olivolja
Serverings tillbehör:
- Ris
- 1 lime i klyftor
Värm olja i en gryta eller kastrull och ta i socker. När det bubblar och blir lite brunt lägger du i kycklingen. Låt det stekas på ganska hög värme tills kycklingen har fått en fin färg. Om du inte förstod min förklaring finns det en liten film så att man ser hur det ska gå till här
Smaka på såsen och ta i lite mer salt eller kryddor om du känner för det.
Mmmmm... ser verkligen fantastiskt gott ut! Och du har fått till sådana fina bilder! Det här måste jag verkligen prova i nästa månadsmatsedel!
SvaraRaderaDen grytan är god, vilka snygga bilder du har! :-)
SvaraRadera