tisdag 11 oktober 2011

Fruktansvärt god Tobagokyckling

Du behöver:
  • 900g kycklinglårfilé
  • 1 msk socker
  • 2 tomater
  • 1/2 lök
  • 1 msk kyckling fond eller 1/2 buljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk ättika
  • neutral olja
Marinad:
  • 1 lime
  • en bit riven ingefära. ca. 1,5 msk
  • ca. 2,5 msk curry
  • några kvistar timjan eller typ 1-2 tsk torkad
  • 1/2 kruka blad-eller vanlig persilja
  • 1/2 kruka koriander eller ca. 1-2 tsk torkad
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 riven gul lök (riv halva och skiva sedan resten det övre receptet)
  • 1,5 tsk salt
  • Några varv med pepparkvarnen
  • 3 tsk soya
  • Några matskedar olivolja
Serverings tillbehör:
  • Ris
  • 1 lime i klyftor
Lägg kycklingen, som du har delat i två bitar i en bunke och pressa över limen.

Ta i resten av ingredienserna till marinaden och blanda. Med händerna!

Tärna tomaten och skiva löken tunt.

Värm olja i en gryta eller kastrull och ta i socker. När det bubblar och blir lite brunt lägger du i kycklingen. Låt det stekas på ganska hög värme tills kycklingen har fått en fin färg. Om du inte förstod min förklaring finns det en liten film så att man ser hur det ska gå till här

Ta i 1 dl vatten, fond/buljong, tomat och lök. Låt det puttra under lock i sisådär 20 minuter.

Häll i ketchup ock kokosmjölk och koka det i en kvart till utan lock.

Smaka på såsen och ta i lite mer salt eller kryddor om du känner för det. 

Avsluta med att ta i ättika och servera med ris och lime!

Mumms Mumms Mumms!


Originalreceptet kommer här ifrån

2 kommentarer :

  1. Mmmmm... ser verkligen fantastiskt gott ut! Och du har fått till sådana fina bilder! Det här måste jag verkligen prova i nästa månadsmatsedel!

    SvaraRadera
  2. Den grytan är god, vilka snygga bilder du har! :-)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly