lördag 30 april 2011

Superenkel tortellini med mumsig pesto



För att slänga ihop denna mycket, mycket enkla maträtt behöver du:

  • Tortellini för tre/fyra pers
  • Några matskedar pesto
  • ca 1 dl grädde
  • ca. 1 msk fond eller 1/2-1 buljongtärning med grönsaks- eller kycklingsmak
  • ev 4 skivor lufttorkad skinka eller annan skinka
  • parmesan eller annan ost
  • salt & peppar

Koka ett paket tortellini av en sort du tycker om.


Ta pesto,


grädde och lite fond eller buljong och koka ihop det till en sås.


Lägg eventuellt i lite strimlad skinka. Salta och efter smak.

Blanda såsen med tortellinisarna, peppra och ta på lite parmesan/annan ost.

Klart att ätas!

fredag 29 april 2011

Första vårutflykten!


Ta en god korv


och ett korvbröd.


Grilla korven.


Ta på ketchup och senap.


Ät på ett vackert ställe!

Dagens Soundtrack: Måsar, trädens prassel och kluckande hav

torsdag 28 april 2011

Pappas fantastiska kycklingmackor

Till dessa mackor behöver du:
  • 1 kyckling filé / person
  • 1 brödskiva / person
  • Ruccola
  • Krispsallad
  • Tomat
  • Rödlök
  • Cremé Fraiche
  • Vitlök
  • Majonäs
  • Timjan
  • Potatis
  • Olivolja
  • Smör/margarin
  • Sparris
  • Parmesan
  • Salt+Peppar
Sätt in klyftpotatisen i ugnen (potatis+timjan+salt+olivolja in i 200 grader tills den är gyllenbruna)


Dela kycklingfiléerna så att de blir tunnare.


Stek dem i smör eller margarin, salta och peppra. Stoppa sedan in dem i 100 graders ugnsvärme så att de inte blir kalla.


Stek sparrisen och skiva de grönsaker som ska skivas.


Rör ihop en sås av cremé fraiche, vitlök, majonäs, salt och peppar.


Ta ett bröd


Lägg på kyckling


och sallad


och ruccola


och på med lite tomat


och rödlök


lägg på lite sparris


och en klick sås


toppa till slut med lite parmesan


Servera med klyftpotatisen


Klart att ätas!

onsdag 27 april 2011

Barry's Cheesecake

En av mina absoluta favorit tårtor <3

Du behöver:
  • 10 digestivekex
  • 100g smält smör
  • 2 paket (400g) Philadelphia eller Crème Cheese
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 dl Creme Fraiche 
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl siktat florsocker
  • 1-2 Passionsfrukter
  • lite juice av lime
  • Sirap 
Sätt ugnen på 200 grader


Blanda kexen och smöret i en matberedare (om du har, annars går det alldeles utmärkt att krossa med något annat.)


Tryck ut smulorna i en form. Det ska helst vara i en med löstagbara kanter (sockerkaksform med platt botten) men min var på vift så jag tog en vanlig glasform.

Grädda i 5-10 min. Ta ut formen och sänk värmen till 180.


Mosa osten omsorgsfullt (eller använd dig av det förträffliga verktyget elvispen som jag)
Blanda sedan ner ägget och sockret


Häll över smulbotten och grädda mitt i ugnen i ca. 35 min. Låt kallna.


Blanda cremé fraiche, vaniljsocker och florsocker


Bred ut det över kakan och grädda i ytterligare 6-7 min.


Koka ihop passionsfrukt, limesaft, lite limeskal, sirap och en skvätt vatten. Smeta ut på toppen av tårtan och ät!

tisdag 26 april 2011

Sweet Chili Chicken

Jättebra att ha med på picnic, till lunch eller på buffé.


Till 6 hungriga personer behövs:
  • ca. 1,5 kg kycklingklubbor
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3/4 dl sweet chilisås
  • ca. 3/4 dl riven ingefära
  • 3 msk japans soja
  • salt

Pudra majsstärkelsen över kycklingen så att det sätter sig runt om.


Riv ingefära och blanda med...

chilisås, soja och 1 1/2 tsk salt i en plastpåse. 


Ställ in kycklingen i kylskåpet i 20 min

Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen.


Grilla eller tillaga klubborna i ugnen. Skär i kycklingen, om det kommer upp klar köttsaft är den klar.

Hugg in!

söndag 24 april 2011

Crispy Laxpytt

Till det har receptet kan man ta lite vad man har hemma, men grunden är denna:

  • ca. 500g lax
  • 4-6 potatisar
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 tsk peppar
  • ca. 300g spetskål
  • ca. 75g sockerärtor
  • 2 st morötter
  • 1-2 rödlökar
  • ca. 1 tsk curry
  • 1 citron
  • 2 msk flytande honung
  • olivolja
  • salt+peppar
  • creme fraiche och örtsalt/örter
Sätt ugnen på 225 grader

Skala och skär potatisen i klyftor, ringla över olivolja, salta och peppra och stoppa sedan in det i ugnen till de är fint bruna.


Skär laxen i tärningar.


Krydda dem med salt, peppar och citronpeppar och stek dem i olivolja.




Strimla kålen, skär sockerärtorna i bitar, skiva morötterna och rödlöken.


Fräs morötterna ett par minuter och tillsätt sedan övriga grönsaker. Krydda med salt, peppar och curry. Stek dem tills du tycker att det känns färdigt, det ska helst vara lite krispigt.


Lägg upp allt på ett fat, pressa över citron och ringla över honungen.

Servera gärna med en kall örtsås


Detta lyssnade vi på i köket: Rolling Stones

Printfriendly