söndag 24 april 2011

Crispy Laxpytt

Till det har receptet kan man ta lite vad man har hemma, men grunden är denna:

  • ca. 500g lax
  • 4-6 potatisar
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1/2 tsk peppar
  • ca. 300g spetskål
  • ca. 75g sockerärtor
  • 2 st morötter
  • 1-2 rödlökar
  • ca. 1 tsk curry
  • 1 citron
  • 2 msk flytande honung
  • olivolja
  • salt+peppar
  • creme fraiche och örtsalt/örter
Sätt ugnen på 225 grader

Skala och skär potatisen i klyftor, ringla över olivolja, salta och peppra och stoppa sedan in det i ugnen till de är fint bruna.


Skär laxen i tärningar.


Krydda dem med salt, peppar och citronpeppar och stek dem i olivolja.




Strimla kålen, skär sockerärtorna i bitar, skiva morötterna och rödlöken.


Fräs morötterna ett par minuter och tillsätt sedan övriga grönsaker. Krydda med salt, peppar och curry. Stek dem tills du tycker att det känns färdigt, det ska helst vara lite krispigt.


Lägg upp allt på ett fat, pressa över citron och ringla över honungen.

Servera gärna med en kall örtsås


Detta lyssnade vi på i köket: Rolling Stones

2 kommentarer :

  1. Klara Lindell8 maj 2011 22:25

    Jätte gott blev det :D (super fin blogg lina) ;)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly