fredag 22 april 2011

Ugnsbakad Kyckling med Soja och Chutney

Det här receptet kommer från Saras Kök och är för 4 personer.


Köp hem detta:

  • 500g kyckling 
  • 1 citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1msk soja
  • 1ms Mango Chutney (finns vid de indiska sakerna på Ica)
  • 1tsk salt
  • 1krm peppar
  • 10 potatisar
  • ca. 250g rotselleri
  • 4 morötter
  • olivolja
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 2 tomater eller en ask cocktailtomater
  • 1/2 paprika
  • 1dl oliver
  • 1dl vitt vin

Gör så här:

Sätt ungen på 225 grader


Lägg kycklingen i en bunke, pressa över citron och vitlök. Häll sedan på soja, mango chutney, salt och peppar. 


Blanda väl med händerna. (Det här kan man göra tidigare och ställa in i kylen)


Skala och skär potatis, rotselleri och morötter.


Lägg dem i en långpanna, ringla över olivolja, salta och peppra och lägg sedan i rosmarin kvistarna och kycklingen. Låt stå i ugnen i ca 15 min.


Skär tomaterna


Och paprikan

När formen har stått i ugnen i en kvart tar du ut den, häller över vinet och lägger på tomat, oliver och paprika. Sen ställer du in den i ytterligare 10 min. Om inte kycklingen eller grönsakerna är helt klara då går det alldeles utmärkt att ha dem inne en stund till.


Klart att ätas!


Soundtrack: Lykke Li

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly