- Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Räkna ca 1 per person
- Räkor, musslor och bläckfisk om du vill ha det
- Några potatisar ungefär 2-3 per ätande mun
- 1 knippe sparris
- 1 citron
- 1/2-1 chili
- 1 fänkål
- Timjan (helst färsk)
- olivolja
Börja med att sätta ugnen på högsta värme.
Skala, klyfta, salta och olivolja potatisen. Stoppa in ganska högt upp i ugnen tills det är klart.
Hacka chili
Dela fänkålen i mindre bitar. Ta loss "bladen" och dela dem. Ät inte "pinnarna" och mitten.
Ta bort det träiga längst mer på sparrisen genom att bryta lite lätt tills den går av eller dra lite i den.
Skala räkor och tina och dela fisken i mindre bitar (salta och peppra fisken)
När potatisen nästan är klar börjar du steka grönsakerna med chili, timjan, salt och peppar.
Stek fisken i olivolja. Ta bort pannan från värmen och vänd i räkorna så att de bara blir lite varma.
Lägg upp potatisen på ett fat, lägg på grönsaker, fisk och räkor och avsluta med att pressa över citron och ringla på lite olivolja.
Dör godhets döden!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar