- 2 påsar fryst quornfärs (600g) (eller köttfärs om du är super kötterian)
- 1 1/2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- några skedar röd currypaste
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 dl grädde, mjölk eller vatten
- någon klunk grönsaksfond
- 1 burk kikärtor (400g)
- ungefär 350 g blomkål
- 1 dl jordnötter
- 1 kruka koriander
- 1 lime i klyftor
- olja
- salt och peppar
Till servering:
- Ris
- eller naanbröd (asgott bröd från indien som blir bäst om man bakar själv, men det går självklart strålande att köpa det i en affär också)
Hacka lök, vitlök och chili.
Stek det med en matsked currypaste i lite olja i en gryta.
Ta i quornfärsen efter en liten stund.
Ta i kokosmjölk, fond och någon form av vätska. Låt det puttra under lock i 5 minuter.
Dela blomkålen i små buketter och häll av kikärtorna. Blanda i det i grytan och koka lite till.
Smaka av med salt, fond och currypaste.
Servera grytan med limeklyftor, koriander, jordnötter, naanbröd eller ris.
Gotteligottgott!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar