söndag 18 december 2011

SötStarka äpplen och lök

Supergott till revbensspjäll, köttbullar eller skinka


Till detta behöver du:

  • 4 äpplen
  • 2 rödlökar
  • 1/2 chili
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 dl japansk soya
  • 1/2 citron
Sätt ugnen på 225 grader

Klyfta lökarna och lägg dem i en form.

Blanda lönnsirap, chili, soya, och juicen från citronen

Häll såsen över löken och salta och peppra lite. 

Stoppa in formen i ugnen och låt det gosa till sig i en kvart.

Dela äpplena i klyftor och blanda i dem. Låt allt stå i ugnen i ytterligare 15 minuter.

Klart att ätas!

Receptet kommer ifrån Buffé nr 12 2011

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly