söndag 18 december 2011

Svingoda Revbensspjäll

Till dessa spjäll behöver du:
  • ungefär 1,5 kilo revben
  • 1 flaska porter eller annan mörk öl (ca. 3 dl)
  • 3/4 dl japansk soya
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 dl äppeljuice-koncentrat
  • 1 gul lök i klyftor
  • salt & peppar
Värm upp ugnen till 175 grader

Koka ihop öl, soya, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lök och lite peppar. Låt småkoka runt 10 minuter utan lock.

Gnid spjällen med salt och lägg dem i en ungsform.

Häll på skyn och tillaga det hele i 1 timma och 45 minuter. Vänd på dem och häll på lite sky ibland.

Ta ut revbenen och skär upp dem. Stoppa tillbaks dem i skyn.

Brassa på ugnen till 225 grader grill (huggtänders-symbolen).

Stoppa in köttet i ungefär 10 minuter till.

Mums, mums, mums!

Servera med ex kålsallad, ungsbakade äpplen & lök, bröd, coleslaw eller något annat du gillar.

Receptet kommer ifrån Buffé nr 12 2011

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly