- ungefär 1,5 kilo revben
- 1 flaska porter eller annan mörk öl (ca. 3 dl)
- 3/4 dl japansk soya
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 1/2 tsk chiliflakes
- 1 dl äppeljuice-koncentrat
- 1 gul lök i klyftor
- salt & peppar
Värm upp ugnen till 175 grader

Gnid spjällen med salt och lägg dem i en ungsform.
Häll på skyn och tillaga det hele i 1 timma och 45 minuter. Vänd på dem och häll på lite sky ibland.
Ta ut revbenen och skär upp dem. Stoppa tillbaks dem i skyn.
Brassa på ugnen till 225 grader grill (huggtänders-symbolen).
Stoppa in köttet i ungefär 10 minuter till.
Mums, mums, mums!
Servera med ex kålsallad, ungsbakade äpplen & lök, bröd, coleslaw eller något annat du gillar.
Receptet kommer ifrån Buffé nr 12 2011
Receptet kommer ifrån Buffé nr 12 2011
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar