Förra veckan blev jag så sugen på mojo rojo. Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar!
Faster Anne-Majs galet goda Mojo Rojo:
- 6 vitlöksklyftor
- 2 urkärnade chili
- 2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 2 röda paprikor
- 1,5 dl olivolja
- 2 msk sherry- eller äppelcidervinäger
- lite svartpeppar
Dela paprikorna i halvor, kärna ur och lägg på en plåt
Sätt ugnen på grill (symbolen brukar vara ett sträck med små huggtänder) och grilla paprikorna på högsta värme tills de är lite svarta och ser ut ungefär som de på bilden ovan.
Mixa allt till en slät, stark och röd sås!
Förslagsvis serverar du sedan detta till:
Kycklingbiffar:
- ca. 1 kg kyckling
- 1 hackad gul lök
- 2 hackade eller pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk mango chutney
- 1/2 tsk sambal oelek
- saft och skal av en halv citron
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- ca. 15 Salviablad
Mixa kycklingen så att den blir till en "smet" och ta i alla andra ingredienser. Mixa lite till.
Forma färsen till små bollar (med blöta händer!) och tryck ut dem lite.
Stek biffarna så att de blir fina och genomstekta. Stoppa in de färdigstekta i ca. 75 graders ugnsvärme medan du steker resten.
Lägg upp på ett fat och garnera med några salviablad
Ugnsrostade tomater:
- Några tomater (ca. 1 per person)
- olivolja
- honung
- rosmarin
- en burk oliver (gärna blandade sorter)
Sätt ugnen på 175 grader
Skär tomaterna i halvor och gröp ur kärnorna med en sked.
Lägg dem i en ugnsform och ringla över lite olja och lite honung. Ta på lite hackad rosmarin och salt.
Stoppa in i ugnen och ta ut dem efter ungefär 30 minuter. Servera med oliver.
Mums vad gott! ¡Muy rico!
Jag hade även bröd och salt rostade potatisar till ( skrubba fina små potatisar. Lägg i en form. Ta på olivolja och flingsalt. Stoppa in i ugnen 225 grader i ca 30 min)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar