torsdag 14 juli 2011

Pappas makalöst goda fisksoppa

Varsågod Sara, här kommer det hemliga receptet ;)

Du behöver:
  • 1 Gul lök
  • 1/2 rotselleri
  • 3 morötter
  • hummerfond
  • 3 dl vitt vin
  • ca. 6-10 potatisar
  • Fisk i tärningar (tex. lax och torsk)
  • 1 burk musslor i vatten
  • räkor
  • curry
  • herbes de provence (kryddblandning som finns både fryst och torkad)
  • cayennepeppar
  • 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 2 msk mjöl
  • salt+peppar
Skär potatis, morötter, lök och selleri i bitar. 

Koka i musselspad, räkspad (om du har räkor i vatten), vin och vatten+fond så att det täcker. (Har man tänkt frysa soppan blir det godare att koka potatisen vid sidan av och ta i samtidigt som grädden) 

När grönsakerna känns klara tar du i grädde och en redning bestående av mjöl utrört mjölk eller grädde

Låt koka upp och lägg i fisken. Koka tills fisken är färdig.

Krydda soppan efter tycke och smak.
Avsluta med att ta i räkor och musslor.

Servera med en aioli gjord av cremé fraiche + vitlök och bröd.

1 kommentar :

  1. Hej!

    Låter super gott! :)

    Men hur mycket ska man ha av allt??
    :)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly