Du behöver:
- 1 Gul lök
- 1/2 rotselleri
- 3 morötter
- hummerfond
- 3 dl vitt vin
- ca. 6-10 potatisar
- Fisk i tärningar (tex. lax och torsk)
- 1 burk musslor i vatten
- räkor
- curry
- herbes de provence (kryddblandning som finns både fryst och torkad)
- cayennepeppar
- 1/2 dl mjölk eller grädde
- 2 msk mjöl
- salt+peppar
Skär potatis, morötter, lök och selleri i bitar.
Koka i musselspad, räkspad (om du har räkor i vatten), vin och vatten+fond så att det täcker. (Har man tänkt frysa soppan blir det godare att koka potatisen vid sidan av och ta i samtidigt som grädden)
När grönsakerna känns klara tar du i grädde och en redning bestående av mjöl utrört mjölk eller grädde.
Låt koka upp och lägg i fisken. Koka tills fisken är färdig.
Krydda soppan efter tycke och smak.
Avsluta med att ta i räkor och musslor.
Servera med en aioli gjord av cremé fraiche + vitlök och bröd.
Hej!
SvaraRaderaLåter super gott! :)
Men hur mycket ska man ha av allt??
:)