onsdag 14 september 2011

Tomat, Tortellini och en massa Parmesan!

Du behöver:
  • Tortellini eller ravioli till 5 personer
  • 6 stora tomater (byt gärna ut en tomat mot några små)
  • 1 aubergine eller 1-1/2 halv zucchini
  • 1 gul eller röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kyckling eller grönsakfond
  • 1 liten bit chili eller 1 tsk sambal oelek
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 kruka basilika
  • några kvistar oregano
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och peppar
Koka upp pastavatten. Skar ett kryss i tomaterna och lägg ner dem i vattnet ett litet tag.

Ta bort skalet på tomaterna. Tärna dem och skär auberginen/zucchinin i små bitar.

Hacka lök, vitlök och chili och fräs med aubergine/zucchini olivolja i en kastrull.

Häll på vin och fond och lägg i tomaterna. Salta och peppra. Koka det i minst 5 min men gärna längre (speciellt om du har zucchini)

Koka pastan och hacka örterna.

Blanda allt och toppa med parmesan!

Receptet kommer från kokboken Saras Kök, väldigt bra kokbok för övrigt!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly