torsdag 8 september 2011

Pecanpaj, första försöket

Jag försöker jag hitta den ultimata pecanpajen, denna blev väldigt väldigt söt, men också väldigt god.

Du behöver:
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • Pecannötter, välj hur mycket själv
Deg:
  • 1 rulle mördeg, eller:
  • 150g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 msk kallt vatten
  • 1 ägg
  • 1/2 dl florsocker

Blanda ihop alla ingredienserna till degen om du inte har valt att köpa färdig mördeg. Stoppa in degen i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader 

Vispa ihop ägg,

Socker,

Ljus sirap,

Mörk sirap,

Och vaniljsocker i en bunke.

Tryck ut degen i formen.

Häll på smeten och lägg ut pecannötterna fint. Vill man ha mycket nötter kan man göra detta i två lager så att det hamnar lite nötter i mitten av kakan också.
Grädda i 45-55 min 

Ät Ät Ät

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly