onsdag 15 juni 2011

Murgh Korma, mild indisk kycklinggryta



För att göra denna otroligt goda indiska gryta gör du så här:

Fixa fram:
  • ca. 1 kilo kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk chilipeppar 
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk gurkmeja
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vatten
Skär kycklingen i bitar.

Hacka löken

Stek kyckling, lök och pressad vitlök i en gryta eller kastrull.


Vitlökstips! Strunta i att ta bort  skalet på vitlöksklyftan, pressa den bara som den är. Det blir mycket lättare att få bort resterna ut vitlökspressen.

Ta i kryddorna och vatten och låt koka så länge du har tid, kortast tills kycklingen är genomstekt, längst typ en timme.

Ta i grädde, mjölk och tomat (Kan uteslutas) Koka ca 5 min. Smaka av och ta i mer kryddor om du vill.

बोन अप्पेतित!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly