För att göra denna otroligt goda indiska gryta gör du så här:
Fixa fram:
- ca. 1 kilo kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 tsk chilipeppar
- 1,5 tsk ingefära
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk kanel
- 1,5 tsk gurkmeja
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 dl vatten
Skär kycklingen i bitar.
Hacka löken
Stek kyckling, lök och pressad vitlök i en gryta eller kastrull.
Vitlökstips! Strunta i att ta bort skalet på vitlöksklyftan, pressa den bara som den är. Det blir mycket lättare att få bort resterna ut vitlökspressen.
Ta i kryddorna och vatten och låt koka så länge du har tid, kortast tills kycklingen är genomstekt, längst typ en timme.
Ta i grädde, mjölk och tomat (Kan uteslutas) Koka ca 5 min. Smaka av och ta i mer kryddor om du vill.
बोन अप्पेतित!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar