När jag i helgen var i Hälsingland på orienterings tävling serverades det kolbullar.
Kolbullar är en rätt som kolarna och skogshuggarna i de Svenska skogarna lagade.
Om du någon dag känner dig extremt hungrig och vill ha något riktigt mättande och super traditionellt ska du laga detta recept.
Till en bulle:
Blanda 1,5 dl vatten, 1 dl mjöl och 1/4 tsk salt.
Stek ca. 1hg tärnat sidfläsk i lite smör. Hellst ska det stekas i en speciell kolbullestekpanna på en öppen eld, men om du inte har det hemma så går det bra med en vanlig gjutjärnsstekpanna.
Slå på smeten över fläsket.
Stek tills smeten har stelnat någorlunda, vänd och fortsätt stek tills det att bullen är brun, frasig och fin.
Servera med lingonsylt eller sirap.
nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar