lördag 22 februari 2014

Superkrämig pasta med chili och spenat!


Krämig är verkligen nyckelordet i den här pastan! Jag säger bara färskost som gifter sig med grädde och omfamnar pasta. Så gott. Chili tar upplevelsen till en ny nivå och parmesanen är kronan på verket. 

Jag lagade den för några dagar sedan och måste erkänna att jag planerar äta den i kväll också. Den är verkligen så god att jag kan äta den minst två gånger på en vecka. Men så tycker jag också nästan orimligt mycket om krämiga pastasåser.

Som vanligt är det bara att ändra om i receptet efter tycke och smak. Vinet kan skippas och ersättas med några droppar citron och har du färsk spenat är det bara att slänga i istället för fryst. Torkad basilika kan med fördel bytas mot färsk eller fryst! Har du sambal oelek hemma han du ta det istället för chiliflakes, möjligheterna är obegränsade.

Krämig pasta pasta med chili och spenat

[ Tid: ca 30 minuter   Portioner: 4 ]

Ingredienser

  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl visp-/mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 - 1 dl fryst spenat eller 1 näve färsk
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 matskedar färskost typ Philadelphia 
  • en skvätt vitt vin
  • en klick smör
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl riven parmesan eller liknande ost
  • Svartpeppar & Salt
  • 4 portioner pasta

Gör så här

Hacka löken och vitlöken. Stek lök, vitlök, chiliflakes och spenat i smör och olivolja. Löken ska bli mjuk men inte bli brun. Koka pastan.

Häll i grädde, mjölk, färskost och buljongtärningen. Låt detta koka några minuter, vill du ha en rinnigare sås kan du ta i en svätt av det varma pastavattnet. 

Rör ner vin och parmesan i såsen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i den färdigkokta pastan i stekpannan och låt den koka någon minut med såsen under omrörning.

Servera med mer parmesan, nymald svartpeppar och kanske något gott bröd!

1 kommentar :

  1. Nu vet jag vad det blir för mat här ikväll. :-)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly