tisdag 8 november 2011

Pizza!

Pizza är ju alltid jättegott!

Degen 6-8 st:

  • 1 kg vetemjöl special
  • 6,5 dl ljummet vatten
  • 1 msk salt (hellst flingsalt)
  • 1 påse torrjäst
  • 1 msk socker
  • 4 msk olivolja

Tomatsås :
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • lite hackad basilika eller några nypor torkad
  • 1 burk konserverade hela plommontomater
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Eller en burk pastasås som du gillar!
Exempel på Fyllnad:
  • Mozzarella och annan ost
  • Vitlök, rödlök
  • Parmaskinka eller annan skinka
  • Oliver
  • Ruccola
  • Musslor
  • Räkor
  • Tomater
  • Basilika
  • Champinjoner
  • mm. mm.
Blanda jäst, vatten, socker, salt och olja i en bunke eller hushållsassistent.

Rör ner lite mjöl i taget och blanda några minuter. Lägg över en handduk och låt jäsa i ungefär en timme.

Gör en tomat sås: Stek löken i lite olivolja, ta i tomat och basilika. Låt koka upp, mixa smaksätt med salt och peppar. Låt det sedan små puttra i några minuter.

Du kan ju självklart också göra som jag brukar göra och köpa en burk färdig sås.

Fixa tillbehören 

Sätt ugnen på högsta värme.

Ta upp degen och knåda den lite. Om du ska göra pizza på en gång delar du upp degen i lagom många delar, men om du vill vänta lite kan du linda in den i plastfolioe och stoppa den i kylen eller frysa in den till någon annan gång.

Kavla ut degen, kladda in i lite olivolja. Om man redan från början häller lite olivolja på degklumpen blir den mycket lättare att kavla ut.

Ta på alla goda saker 

och grädda tills den är fin!


Degen och tomatsåsen är baserad på recept av Jamie Oliver

2 kommentarer :

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly