torsdag 17 november 2011

Monas extremgoda, superkrämiga Jordärtskockssoppa

Till 4 portioner behöver du ungefär detta:

  • 1/2 kg jordärtskockor
  •  2 potatisar eller en palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 kyckling/grönsaks buljongtärningar eller några klunkar fond
  • 2,5 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • ev. tryffel olja
Exempel på tillbehör:
  • Stekt bacon
  • Rökt lax
  • Krutonger
  • Varma mackor serverade till
Hacka löken, och vitlöken.

Skala skockorna + potatisarna/palsternackan och dela dem i bitar. 

Fräs löken i en kastrull tills den blir mjuk och fin. Släng i potatis/palsternacka, jordärtskockorna, vin, vatten och buljong/fond. Koka under lock i ungefär 15 minuter.

Vispa under tiden grädden fluffig.

Mixa soppan slät med en mixer eller dylikt. Blanda i grädden och servera eventuellt med några droppar tryffelolja om du skulle ha det i närheten.

Mumms! Det här skulle man ju kunna bjuda kungen på!

När du tillagar detta kan du till exempel lyssna på detta: Junk Of The Heart - The Kooks


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly