torsdag 14 februari 2013

Vitello tonnato, fläskytterfilé med tonnatosås


Tonfisk i sås? Va? Nä?
Jo, det är asgott, gööör det!

Tonnatosås

  • 200g tonfisk i vatten
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citron
  • 2 äggulor
  • 3 msk kapris + 1 msk kaprislag
  • 2 msk olivolja
  • (några basilikablad om du vill)
  • salt och peppar
Sallad
  • runt 10 körsbärstomater
  • 1/2 - 1 knippe rädisor
  • 65 g ruccola eller mer
Kött
  • ca 600g fläskytterfilé
  • salt & peppar
Tillbehör
  • Klyftpotatis och/eller bröd
Börja med att göra klyftpotatis. Potatis i skivor/klyftor + olja + salt -> 225-250 grader


Krydda filén med salt och peppar. Bryn den i olja eller grilla. Stek den sedan klar i ugnen med potatisen i ca 10 minuter.

Häll av vattnet från tonfisken och mixa med resten av ingredienserna

Smaka av med salt, peppar och citron.

Dela körsbärstomaterna, skiva rädisorna och blanda med ruccolan.

Avsluta med att skiva köttet tunt och ät alltihop!

2 kommentarer :

  1. så gott det ser ut!
    Alltid kul och hitta nya smaker i ett kök!

    SvaraRadera
  2. Ja eller hur! Älskar när man hittar något nytt att testa! :)

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly