måndag 15 april 2013

Burrito med Tequila- & Limekyckling


Okej, fick typ smakorgasm av detta! Så stört gott!
Hittade receptet här och ändrade om lite, mums!

För att laga denna fantastiska skapelse till 4 personer behöver du:

  • 500g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1/2 dl tequila
  • 1/4 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 chili eller ca 1/2 tsk chiliflakes/chili explosion
  • Saft och skal av 2 lime
Tillbehör:
  • 4 stora eller 8 små tortillabröd
  • Guacamole
  • Svarta bönor - saltade och pepprade
  • Tomat - saltade och pepprade
  • Sallad
  • Majs
  • Färsk koriander
  • ev lite riven ost
Blanda, tequila, olivolja, salt, svartpeppar, hackad chili/chiliflakes/chili explosion, limeskal och limesaft.

Skär kycklingen i bitar och blanda med marinaden. Låt stå 30 minuter - 24 timmar!

Fixa i ordning tillbehören.

Stek kycklingen på hög värme tills bara lite av såsen är kvar.

Värm bröden, bygg ihop din burits, strö över lite koriander och njut!!!


fredag 5 april 2013

Riktigt god vitlökskyckling med fänkål & tomat!

Enkelt, vitlökigt och riktigt, riktigt smaskigt!

Du behöver följande:

  • 4 kycklingklubbor med ben (alltså de där hela låret är med)
  • 1 fänkål
  • 1 röd lök
  • ca 12 körsbärstomater eller liknande
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 chili
  • skalet av en citron + lite saft
  • en skvätt grädde
  • olivolja
  • salt
  • peppar
Sätt ugnen på 200 grader.

Gör några snitt i skinnet på kycklingen och gnid in den i hackad chili, persilja, pressad vitlök, citronskal, salt och peppar.

Dela tomaterna och klyfta fänkål och rödlöken. Lägg sedan grönsakerna i en form. Salta och peppra och ringla över lite olivolja. 

Lägg kycklingen ovanpå och grädda i 45 minuter. Höj sedan värmen till 275 och grädda 5 minuter till.

Gör en sås av skyn och lite grädde och servera allt till couscous med lite citron!

Printfriendly