onsdag 12 oktober 2011

Mammas Försvinnande goda Renskavsgryta

Fixa fram följande:
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 2 paket renskav ca. ett halvt kilo
  • kantareller
  • 3 dl grädde
  • 5 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 1 msk soja
  • 2 msk messmör
  • 2 msk lingon
  • En skvätt calvados eller konjak
  • ca. 1 tsk torkad timjan eller några kvistar färsk.
  • Någon sked syltlök om du vill
  • Salt och peppar
Att servera till:
  • Potatismos 
  • Rårörda lingon
Hacka löken och stek den med skaven och kantarellerna i en gryta eller kastrull.

Ta i grädde, vatten, fond, soja och messmör. Låt det koka i cirka 5 minuter.

Ta i lingon och smaksätt med timjan, calvados, salt och peppar

Servera med potatismos och lingon!


Orginalreceptet kommer från Börje Salmings kokbok

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly